asd
HomeBourgogne-Franche-ComtéAuprès du Clocher in Pommard

Auprès du Clocher in Pommard

Kun je een geheim bewaren? Auprès du Clocher in Pommard scharen we onder onze beste ontdekkingen van de laatste jaren. Dit restaurant opende in 2009 zijn deuren nadat chef Jean-Christophe Moutet zijn sporen had verdiend bij andere gerenommeerde restaurants in de regio. Van buitenaf gezien word je niet meteen het restaurant ingezogen: het bevindt zich op de eerste verdieping van een voormalig wijnhuis. Maar binnen wacht je een eigentijdse inrichting, comfortabele stoelen en mooi uitzicht op, uiteraard, de klokkentoren van Pommard.

Eigentijds Bourgondisch

De keuken is klassiek en maakt gebruik van mooie Bourgondische ingrediënten. Maar daar wordt wel een eigen twist aan gegeven waardoor je iedere gang een verrassing op je bord aantreft. Zo worden bij het voorgerecht de obligate slakken geserveerd in een flan met zoete knoflook en op smaak gebracht met een rode wijnsaus. En de Époisses bij het nagerecht kwam als lauwwarme mousse om daar een pain d’épices met krokant korstje in te dopen. Ook op het haasje van everzwijn met bosbessen en pepersaus als hoofdgerecht hadden wij niets aan te merken.

Pommard wijnen

Naast een uitstekende keuken heeft dit restaurant ook een zeer goede wijnselectie. Uiteraard zijn wijnen uit Pommard goed vertegenwoordigd op de wijnkaart. Maar ook andere wijnen uit de Côte de Beaune en Côte de Nuit: Chassagne-Montrachet, Volnay, Corton en natuurlijk Puligny-Montrachet en Meursault om visgerechten te begeleiden. Een sommelier helpt je om een mooie wijn-spijscombinatie te maken. Menu en wijnkaart zijn alleszins redelijk geprijsd. Houden we dit onder ons? We willen natuurlijk niet de volgende keer tegen een volgeboekt restaurant aanlopen.

Marion van Amelrooij
Passie voor Frankrijk en verliefd op de Bourgogne. Ik houd van de natuur, van geschiedenis en van slow food zonder opsmuk. Ik laat me graag verrassen door eigentijdse kunst en cultuur. Ik ben nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal. Verhalen over Frankrijk probeer ik te vangen en delen via verschillende blogs en artikelen. Ook een verhaal met me delen? Mail me.
spot_img

Meer Frankrijk