HomeBourgogne-Franche-ComtéBoomklimmen in Givry: als Tarzan het bos door

Boomklimmen in Givry: als Tarzan het bos door

In de bossen van Givry (10 minuten van Chalon sur Saône in de Saône-et-Loire) ligt een leuk uitstapje verscholen voor kinderen (en hun sportieve ouders). Klimmend en klauterend ga je de hoogte in en kun je van de ene boom naar de andere slingeren. Er zijn drie verschillende klimroutes: voor kleintjes van 3 tot 6 jaar, voor kinderen van 7 tot 11 jaar en voor de echte durfals vanaf 12 jaar. Niet exclusief voor kinderen: de oudste deelnemer tot nu toe was 83 jaar.

klimmen_givry_bourgogneVeiligheid voor alles

Alle routes zijn veilig. De jongste deelnemers krijgen een helm en zitten altijd vast aan de kabels van het parcours. De ouderen krijgen een duidelijke instructie hoe zij van de ene naar de andere kabel moeten gaan: eerst één zekerheidsclip verzetten, dan pas de tweede losmaken en die verzetten. Op die wijze blijf je altijd gezekerd en heeft een eventueel misstapje geen nare gevolgen. Continu zijn er ook medewerkers in de buurt die een oogje in het zeil houden en vastgelopen deelnemers weer op weg kunnen helpen.

Touwladders, trappen, klimwanden, spinnenwebben, touwbruggen en zelfs luchtfietsen maken deel uit van het parcours. Maar de kabels (‘Tyroliennes’) waaraan je hangend van de ene naar de andere boom zeilt, zijn misschien het meest indrukwekkend. In totaal is er 2000 meter kabelbaan, waarvan twee reuzekabelbanen van 250 meter. Als je over deze afstand door het luchtledige zweeft, voel je je een echte Tarzan of Jane. Voor dit uitstapje moet je geen last hebben van hoogtevrees!

Picknicken in een eikenbos

De klimroutes zijn aangelegd in een bos met eeuwenoude eiken. Op de grond zijn er picknickplaatsen. Schaduw genoeg waardoor dit uitstapje ook geschikt is op zeer warme dagen. Doe wel gymschoenen aan en voor het zwaardere parcours het liefst ook wielrenhandschoenen.

Informatie over openingstijden vind je op de website: AcroGivry
Andere locaties met vergelijkbare activiteit:
Nature Aventure in Treigny (Yonne)
In’forest21 in Messigny et Vantoux (Côte d’Or)
Acro´bath in Bergesserin (Saône-et-Loire)

Marion van Amelrooij
Passie voor Frankrijk en verliefd op de Bourgogne. Ik houd van de natuur, van geschiedenis en van slow food zonder opsmuk. Ik laat me graag verrassen door eigentijdse kunst en cultuur. Ik ben nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal. Verhalen over Frankrijk probeer ik te vangen en delen via verschillende blogs en artikelen. Ook een verhaal met me delen? Mail me.
spot_img

Meer Frankrijk