Eten-drinken

Wijn en druivensoorten uit de Bourgogne

Wijn is zonder twijfel de meest beroemde ambassadeur van Bourgondië. Wijnen uit Beaune, de Chablis, Meursault, Puligny-Montrachet, Corton-Charlemagne, Clos-Vougeot, Pouilly-Fuissé en Mercurey zijn wereldwijd bekend en geliefd.De twee belangrijkste druivensoorten in Bourgondië...

Bourgondisch tafelen bij Le Bouzeron

Bouzeron is een piepklein dorpje vlakbij Rully dat nog geen 150 inwoners telt. Bouzeron heeft, als enige Aligoté in de Bourgogne, een eigen appellation ‘AOC village’: een droge witte wijn die neigt naar Pinot...

Dijon mosterd: Bourgondische kracht

Wijn, slakken, Epoisses en crème de cassis zijn bekende Bourgondische producten. Maar in dit rijtje met culinaire klassiekers mag mosterd niet ontbreken. Mosterd de Dijon kan trouwens overal gemaakt worden want het is geen ‘appellation d’origine contrôlée’. Toch blijft Dijon onlosmakelijk verbonden met mosterd.

Kazen uit de Bourgogne

La France & les fromages zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er schijnen meer dan 2000 soorten Franse kaas te bestaan. Feit of fabel? Zeker is dat je in een willekeurige supermarkt of op de...

Op slakkenjacht in de Bourgogne

Slakken zijn een typisch Frans voorgerecht en een bekend symbool van de Bourgogne. Waar de een smult van slakken, gruwt de ander ervan; een gulden middenweg lijkt er niet te zijn. Maar hoe komen...

Wijngebieden en Bourgondische appellations

Het wijngebied van de Bourgogne is minder uitgestrekt dan vaak wordt gedacht. Het zijn redelijk smalle stroken land die zich uitstrekken van de Chablis in het noorden tot de Beaujolais in het zuiden. In...

Wijn proeven in Beaune

Wijncursus in een paar uur Wie Beaune zegt, denkt meteen aan wijn. Door de hele stad vind je wijnwinkels, proeverijen en caves. Een leuke manier om kennis te maken...