HomeBourgogne-Franche-ComtéBourgondisch tafelen bij Le Bouzeron

Bourgondisch tafelen bij Le Bouzeron

Bouzeron is een piepklein dorpje vlakbij Rully dat nog geen 150 inwoners telt. Bouzeron heeft, als enige Aligoté in de Bourgogne, een eigen appellation ‘AOC village’: een droge witte wijn die neigt naar Pinot gris. Dit wapenfeit heeft het dorp te danken aan Aubert de Villaine, mede-eigenaar van het fameuze wijnhuis Romanée-Conti. De Villaine, met een wijndomein in Bouzeron, heeft zich hard gemaakt voor deze AOC status.

BIB-waardig restaurant

Maar sinds begin 2011 heeft Bouzeron nog een ander wapenfeit: een eigen restaurant dat de weinig verrassende naam Le Bouzeron draagt. Des te verrassender is de kaart. Wij hebben er nu een paar maal gegeten en vinden het meer dan BIB-waardig. Op een hete zomerdag aten we een gazpacho van gele tomaten. In het najaar genoten we van de pompoensoep met kastanjes en gepocheerd ei. Wie niet kiezen kan is in Le Bouzeron aan het juiste adres. De foie gras wordt als voorgerecht op drie verschillende wijzen geserveerd: gebakken met in cider gekarameliseerde appel, als terrine met druiven en in een mousse met gember. Ook de duif komt heeft bij het hoofdgerecht drie gedaanten: gebraden met vijgen, geconfijt op polenta en het levertje als ragout. Klassieke gerechten maar in een hedendaags en op het seizoen afgestemd jasje. Zoals Michelin het zegt: Ça vaut le détour. Zelfs in de Bourgogne.

Marion van Amelrooij
Passie voor Frankrijk en verliefd op de Bourgogne. Ik houd van de natuur, van geschiedenis en van slow food zonder opsmuk. Ik laat me graag verrassen door eigentijdse kunst en cultuur. Ik ben nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal. Verhalen over Frankrijk probeer ik te vangen en delen via verschillende blogs en artikelen. Ook een verhaal met me delen? Mail me.
spot_img

Meer Frankrijk