HomeBourgogne-Franche-ComtéCardoland: dinosaurussen bij Vézelay

Cardoland: dinosaurussen bij Vézelay

Op een paar minuten van Vézelay kun je de prehistorie binnenstappen door een bezoekje aan Cardoland. De van origine Spaanse beeldhouwer en amateur-paleontoloog Cardo is in 1981 neergestreken in Chamoux met als doel om de dinosaurussen terug te brengen in onze tijd. Uiteraard gaat het om levensgrote beelden en geluidsopnamen die de suggestie van levende dinosaurussen moeten wekken. Met matig succes, hoewel de als oermensen ingehuurde werkstudenten hun taak wel heel serieus namen en onze kinderen de stuipen op het lijf joegen. Maar toegegeven: de 88 beelden zijn mooi gemaakt en passen goed in het Bourgondische landschap: je waant je in Jurassic Parc.

Kindvriendelijke combinatie met Vézelay

Ook is dit attractiepark niet ontstaan als een marketingformule maar als jongensdroom van een excentrieke beeldhouwer. En dat maakt Cardoland sympathiek waardoor je de wat knullig nagebouwde grot met prehistorische schilderingen voor lief neemt. Het is in ieder geval voor kinderen een aantrekkelijk uitstapje en een prettig toetje na een bezoek aan Vézelay. Het park is in juni, juli en augustus dagelijks geopend. Buiten het hoogseizoen kun je er van april tot november alleen in de weekenden terecht en tijdens de Franse schoolvakanties dagelijks van 13.30 tot 17.30 uur.

Cro Magnonmens en sabeltandtijgers

Je vindt er een beeldenroute en prehistorische grot met dinogebrul en lichteffecten. In het hoogseizoen zijn er mensen uit het Cro Magnon-tijdperk die de strijd aangaan met de dinosaurussen. Ook kunnen kinderen zelf met schepjes op zoek naar botten, dino-eieren en versteende schildpadden. Tegen betaling kun je je laten schminken als Cro Magnonmens, sabeltandtijger of T-rex.

Marion van Amelrooij
Passie voor Frankrijk en verliefd op de Bourgogne. Ik houd van de natuur, van geschiedenis en van slow food zonder opsmuk. Ik laat me graag verrassen door eigentijdse kunst en cultuur. Ik ben nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal. Verhalen over Frankrijk probeer ik te vangen en delen via verschillende blogs en artikelen. Ook een verhaal met me delen? Mail me.
spot_img

Meer Frankrijk