HomeEten
Eten

Eten

Laat je inspireren:

Château Sainte Sabine bij Châteauneuf

Het gehucht Sainte Sabine huisvest zo’n 200 inwoners. Je rijdt er, op weg naar (mooiste dorp) Châteauneuf of Pouilly-en-Auxois, dus snel aan voorbij. Toch is het de moeite waard om er halt te houden....

Dijon mosterd: Bourgondische kracht

Wijn, slakken, Epoisses en crème de cassis zijn bekende Bourgondische producten. Maar in dit rijtje met culinaire klassiekers mag mosterd niet ontbreken. Mosterd de Dijon kan trouwens overal gemaakt worden want het is geen ‘appellation d’origine contrôlée’. Toch blijft Dijon onlosmakelijk verbonden met mosterd.

Kazen uit de Bourgogne

La France & les fromages zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er schijnen meer dan 2000 soorten Franse kaas te bestaan. Feit of fabel? Zeker is dat je in een willekeurige supermarkt of op de...