Home Bourgogne-Franche-Comté Flavigny-sur-Ozerain: zoete traktatie

Flavigny-sur-Ozerain: zoete traktatie

Flavigny-sur-Ozerain behoort tot ‘les plus beaux villages de France’. Het idyllische dorpje ligt in de Côte d’Or, vlakbij Semur-en-Auxois. Het dorpje is vooral bekend van de anijssnoepjes. Deze snoepjes in de nostalgische blikjes kent iedereen van de benzinestations waar ze verkocht worden. En uit de Franse supermarkt. Maar nog altijd worden de snoepjes in Flavigny-sur-Ozerain gemaakt. Je kunt ze in het benedictijnse klooster proeven en uiteraard kopen. Daar kun je ook de Karolingische crypte uit de 8e eeuw bezoeken.

Snoepjes uit Flavigny-sur-Ozerain
Winkel van de anijssoepjes uit Flavigny-sur-Ozerain

Chocolat in Flavigny-sur-Ozerain

Film Chocolat  uit Flavigny-sur-Ozerain
Film Chocolat uit Flavigny-sur-Ozerain

Maar sinds 2000 is Flavigny-sur-Ozerain ook verbonden met een andere zoete traktatie. Het dorpje vormde het decor van de film ‘Chocolat’. Het water liep ons in de mond, ook vanwege de cast (Johnny Depp en Juliette Binoche). Wij willen ook wel opgaan in dat decor en maken reisplannen.

Pas jaren later voeren we die reisplannen ook echt uit. Als wij in de winter het dorpje bezoeken is het niet levendig als in het toeristenseizoen. Maar in deze rust is het wel makkelijker om je figurant in de film te wanen. Bovendien worden we getrakteerd op een paar voetballende monniken. Met de pij opgeheven voor een vrij schot op doel. Onze dag was weer goed.

Marion van Amelrooij
Passie voor Frankrijk en verliefd op de Bourgogne. Ik houd van de natuur, van geschiedenis en van slow food zonder opsmuk. Ik laat me graag verrassen door eigentijdse kunst en cultuur. Ik ben nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal. Verhalen over Frankrijk probeer ik te vangen en delen via verschillende blogs en artikelen. Ook een verhaal met me delen? Mail me.

Meer Frankrijk

Saulieu, culinair knooppunt in de Morvan

Saulieu is samen met Château-Chinon een van de grotere plaatsen in de Morvan. Het blijft echter een slaperig stadje dat ontwaakt tijdens...

Auprès du Clocher in Pommard

Kun je een geheim bewaren? Auprès du Clocher in Pommard scharen we onder onze beste ontdekkingen van de laatste jaren. Dit restaurant opende in...

Dijon: hoofdstad van de Côte d’Or

Bekijk de 9 bezienswaardigheden van Dijon die je niet mag missen. Ontdek in Dijon de beste plekjes, beroemde monumenten, leuke musea en hotspots!