HomeBourgogne-Franche-ComtéGolfen in de Bourgogne

Golfen in de Bourgogne

In Frankrijk heeft de golfsport de laatste jaren een grote vlucht genomen. Golf is nu een sport geworden die door jong en oud beoefend wordt. In Frankrijk zijn meer dan 600 golfbanen. In de Bourgogne vind je zo’n 20 golfbanen maar het aantal groeit nog. Onderstaand een kleine selectie van golfbanen die de moeite waard zijn en waar je kunt ontkomen aan stadse drukte.

Kleinere golfbanen rondom de Morvan

De meeste golfbanen zijn 18 holes banen. Maar er zijn ook een paar kleinere golfbanen. Montceau-les-Mines is met 6 holes echt de kleinste golfbaan. Bezoekers beoordelen deze kleine compacte baan wel positief. Een geschikte golfbaan om met een klein budget toch wat slagervaring op te doen: de greenfee is rond de 10 euro. Onder de 9 holes banen is golf d’Autun aan de zuidkant van de Morvan een goede optie. Deze golfbaan is iets hoger gelegen aan de rand van de stad. Vanaf de driving range heb je een mooi uitzicht over de stadsmuren en de kathedraal van Autun. De sfeer is gemoedelijk en de golfbaan is meestal toegankelijk voor bezoekers. De greenfee is 24 euro en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen weekend en weekdagen. Van topdrukte op de baan is geen sprake dus kun je in alle rust afslaan. Dat geldt ook voor golf du Pré Lamy in Précy sous Thil. Deze baan ligt tussen de heuvels en velden van de Auxois en de bossen van de Morvan. Het is een alleraardigste golfbaan met een interessant parcours. In de rustieke omgeving, met zicht op het eeuwenoude kasteel van Thil en de kloosterkerk, kunnen ervaren spelers hun krachten meten met de uitdagingen van dit technische parcours. Maar ook beginners kunnen zich bij Pré Lamy goed in het spel te oefenen. Voor 25 euro (door de week) of 29 euro (weekend) kun je genieten van golf à la campagne, in een vriendelijke clubsfeer en een rustgevend landschap.

18 holes golfbanen in de Bourgogne

Alle grotere plaatsen zoals Beaune, Mâcon, Dijon en Nevers hebben een 18 holes golfbaan. Vaak zijn dat openbare banen zoals golf public in Chalon-sur-Saône. Deze baan ligt langs de rivier de Saône op zo’n 3 km van het stadscentrum. De baan ligt middenin het (sport)park en herbergt duizenden rozenstruiken en andere bloeiende planten. Daarom is een bezoek aan deze golfbaan in mei en juni zeer de moeite waard als deze struiken en de pioenrozen uitbundig bloeien. De greenfee in het hoogseizoen is 36,50 euro. De golf de Beaune-Levernois is aangelegd te midden van de wijngaarden en biedt eveneens 18 holes. Naast brede fairways vind je op deze golfbaan ook redelijk veel waterpartijen. Beginners kunnen terecht op het compacte parcours van 9 holes. Deze golfbaan is, niet zo verwonderlijk gezien de locatie, iets duurder. De greenfee is 50 euro door de week en 60 euro op het weekend.

Bourgondische golfbanen op stand

Golfen bourgogne, chailly: gofbaan

Wil je wat meer op stand spelen dan kun je terecht bij golf du Château d’Avoise in Montchanin of bij golf du Château de Chailly in Pouilly en Auxois. Beide banen liggen bij een kasteel. Het kasteel van Chailly is tevens hotel en restaurant. Je kunt hier terecht voor verschillende meerdaagse golfarrangementen. De vlakke parkbaan is zeer verzorgd en dat geldt ook voor het restaurant. De greenfee bedraagt 65 euro en je kunt hier ook met een helikopter landen. Dat geldt niet voor golfbaan Château d’Avoise in Montchanin maar deze baan ligt vlakbij het TGV station van Le Creusot. Minder chic maar wel praktisch voor Parisien (1,5 uur) of Lyonnais (40 minuten) die een dagje willen golfen.
De baan is aangelegd in 1992 en het domein van 120 hectare is bezaaid met bossages, majestueuze beukenbomen en eeuwenoude eiken. Daarnaast zijn er aangelegde meren. Deze gevarieerde golfbaan in de zuidelijke Bourgogne wordt goed gewaardeerd door zowel ervaren als beginnende spelers. Ook hier vind je een gastronomisch restaurant en een hotel ter plaatse. De greenfee voor golf du Chateau d’Avoise is 45 euro op weekdagen en 50 euro op het weekend.

Marion van Amelrooij
Passie voor Frankrijk en verliefd op de Bourgogne. Ik houd van de natuur, van geschiedenis en van slow food zonder opsmuk. Ik laat me graag verrassen door eigentijdse kunst en cultuur. Ik ben nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal. Verhalen over Frankrijk probeer ik te vangen en delen via verschillende blogs en artikelen. Ook een verhaal met me delen? Mail me.
spot_img

Meer Frankrijk