Home Bourgogne-Franche-Comté Prettig lunchen in Santenay

Prettig lunchen in Santenay

Santenay is een dorp in de Hautes Côtes de Beaune dat zoals vele Franse dorpjes bestaat uit een ‘haut’ en een ‘bas’. Het laaggelegen deel centreert zich rond het dorpsplein dat de afgelopen jaren opnieuw ingericht is. En met succes: de wijnhuizen komen goed tot hun recht aan het mooie plein met een waterspuwende fontein, natuurstenen tegels, frisse boompjes en uiteraard leuke terrasjes. Op een zomerse middag nemen wij plaats op een van die terrassen om te lunchen. We hebben gekozen voor Le Terroir, een restaurant dat zijn naam recht aandoet.

Terroir_SantenayLustrum Le Terroir

De kaart is klassiek Bourgondisch, de bediening vlot en sympathiek. Wij kiezen voor een mooie terrine van Bourgondisch rundvlees, rognon de veau (kalfsnier) en de dagvis van de markt. De terrine ziet er prachtig uit en is mooi op smaak. Dat geldt ook voor de kalfsnier en de vis. Als dessert kiezen we een andere lokale klassieker: gesmolten époisses geserveerd op een bedje sla met krokante brickvellen. Le Terroir bestaat al sinds 1989 en viert dus in 2014 het 25-jarig bestaan. Wij verwachten dat dit sympathieke restaurant over 25 jaar ook Abraham nog wel ziet. Wij blijven in ieder geval vaste klant.

Marion van Amelrooij
Passie voor Frankrijk en verliefd op de Bourgogne. Ik houd van de natuur, van geschiedenis en van slow food zonder opsmuk. Ik laat me graag verrassen door eigentijdse kunst en cultuur. Ik ben nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal. Verhalen over Frankrijk probeer ik te vangen en delen via verschillende blogs en artikelen. Ook een verhaal met me delen? Mail me.

Meer Frankrijk

Saint-Paul de Vence

Saint-Paul de Vence is een schilderachtig gelegen dorp aan de Côte d’Azur, iets ten westen van Nice. Niet zo gek dus...

Beleef cultuur in Chalon-sur-Saône

De grootste stad in de Saône-et-Loire (zuidelijke Bourgogne) is vreemd genoeg niet de hoofdstad Macôn maar Chalon-sur-Saône. Waar Macôn het bestuurscentrum is, is Chalon...

Lycée militaire in Autun

In Autun vind je het Musée des anciens enfants de troupe. In dit museum wordt een beeld gegeven van kinderen in het Franse leger....