HomeProvence-Alpes-Côte d'AzurSaint-Tropez hotspot van Côte d'Azur

Saint-Tropez hotspot van Côte d’Azur

SAINT-TROPEZ IS DE HOTSPOT AAN DE CÔTE D’AZUR

Bij mij in de buurt zit grand-café Saint-Tropez. Soms laat ik in gezelschap terloops vallen dat ik het weekend naar ‘Saint-Tropez’ ga. Dat leidt tot reacties als “Toe maar! Doe maar chique.” Ik vertel er natuurlijk niet bij dat ik er gewoon naartoe fiets voor een cappuccino of een broodje. Het échte Zuid-Franse Saint-Tropez roept bij iedereen dezelfde beelden op: luxe jachten, zien en gezien worden op zonovergoten terrassen. Dit beeld leeft zelfs bij mensen die er nog nooit geweest zijn!

Oude haven en centrum

De badplaats Saint-Tropez is de hotspot aan de Côte d’Azur voor de rich & famous. De aangemeerde jachten zijn misschien wel een maatje te groot voor het eigenlijk best kleine haventje. Installeer je op een van de terrassen voor het beste uitzicht. Wil je in stijl dan bestel je natuurlijk een witte wijn met oesters. Verberg je achter een grote zonnebril, je wil natuurlijk niet herkend worden, en gluren maar!

Winkelen

Maar Saint-Tropez heeft ook een ander gezicht dat misschien wel beter bij je past. De smalle straatjes achter de haven leiden je naar leuke boetiekjes en bijzondere galerieën. Strijk neer op het dorpsplein bij een gemoedelijk tentje. Vergeet de witte wijn en de oesters en bestel een kop koffie met een tarte Tropézienne.

Tarte Tropézienne

Dit heerlijke taartje is dé patisseriespecialiteit uit Saint-Tropez. Het luchtige taartje met banketbakkersroom en een suikerlaagje werd in 1955 bedacht. Loop daarna door naar de citadel uit de 17e eeuw.

Tarte Saint-Tropez

Citadel van Saint-Tropez

Het is best een stukje klimmen naar de citadel maar vanaf dit fort heb je een prachtig uitzicht over Saint-Tropez en de baai. De citadel herbergt trouwens ook een interessant museum. Het museum geeft een overzicht van de maritieme geschiedenis van Saint Tropez en het historische belang van deze havenplaats. En, in tegenstelling tot veel andere zaken in Saint-Tropez, het museum is zeer betaalbaar! Alleen al vanwege het fijne terras en het uitzicht is een bezoek aan de citadel de moeite en de paar euro entree waard.

De mooiste stranden

Ontdek de natuur bij Saint-Tropez en geniet van de stranden door het kustpad te nemen dat loopt van de Tour du Portalet naar het mythische Pampelonne, via de baai van Canebiers en het beroemde Madrague van Brigitte Bardot.

Saint-Tropez met bateaux Verts

Bateau Vert

In de zomer wordt Saint-Tropez overstroomd door toeristen. De route ernaartoe kan dan goed vast komen te staan. Als je de taxiboot van Les Issambre of Saint-Maxime neemt, mijd je de drukte op de weg. Bovendien heb je dan gelijk een verfrissend boottochtje waarbij je pal in haven wordt afgezet. Als je de sfeer wilt proeven van het vissersplaatsje vóórdat het werd geannexeerd door de beau monde, plan dan je bezoek in de winter. Dan zijn de jachten verdwenen uit de haven en liggen er weer de vissersbootjes van weleer. Saint-Tropez ademt dan de rust die hoort bij een plaatsje waar slechts zo’n 6000 mensen wonen.

Provençaalse markt van Saint-Tropez

De markt van Saint-Tropez is een klassieker onder de Zuid-Franse markten. De markt vindt twee keer per week plaats op dinsdag- en zaterdagochtend op het sfeervolle Place des Lices in de schaduw van platanen. Deze markt bruist altijd en behalve lokale producten zijn hier veel leuke spullen te koop zoals geurige kruiden, oversized zonnehoeden, strandbestendige espadrilles en kleurrijk aardewerk.

De markt van Saint-Tropez
Musée de l'Annonciade in Saint Tropez

Musée de l’Annonciade

Mooi museum in een voormalige kerk. In het drukke Saint-Tropez een verademing om het mooie museum te bezoeken. Zelfs de trapleuningen zijn fraai. De kunst laat je wegdromen naar de tijd dat de luxe boten er nog niet lagen.

Bezienswaardigheden:

Tips voor :

Marion van Amelrooij
Passie voor Frankrijk en verliefd op de Bourgogne. Ik houd van de natuur, van geschiedenis en van slow food zonder opsmuk. Ik laat me graag verrassen door eigentijdse kunst en cultuur. Ik ben nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal. Verhalen over Frankrijk probeer ik te vangen en delen via verschillende blogs en artikelen. Ook een verhaal met me delen? Mail me.

Leuke overnachtingsadressen in de Provence

spot_img

Meer Frankrijk