HomeBourgogne-Franche-ComtéSteppen door de wijngaarden

Steppen door de wijngaarden

Je kunt uiteraard gaan fietsen door de wijngaarden. De route van Beaune naar Santenay en Nolay voert je door de Côtes de Beaune met bekende appellations als Pommard, Meursault en Chassagne-Montrachet. De Voie Verte in de zuidelijke Bourgogne leidt door de wijngaarden van de Côte Chalonnaise. Het voordeel van deze fietsroutes is dat je kleine weggetjes neemt en helemaal onthaast: auto’s zijn hier in het nadeel. Maar als je de wijngaarden op een bijzondere wijze wilt ontdekken, hebben we een tip.

Segway: onthaasten tussen wijnranken

Als je wél wilt onthaasten in de wijngaarden maar niet van fietsen houdt, is een tour met een Segway een aanrader. Een Segway is een elektrische step: om vooruit te komen gebruik je je eigen gewicht. Leun je naar voren dan begint de step te rijden. Afremmen doe je door naar achteren te leunen. Klinkt simpel. Toch zijn op Youtube veel filmpjes te vinden waar mensen van hun Segway af vallen. Voor de tour krijg je in ieder geval een duidelijk instructie voordat je met je Segway op pad gaat. En voor de zekerheid ook een veiligheidshelm.

Bougogne_segwayTours rondom Beaune en Nuits-Saint-Georges

Rondom Beaune zijn diverse tours te maken op een Segway. Er zijn verschillende circuits met een duur van 1,5 tot 3 uur. Kies je voor een tocht door de 1er cru wijngaarden of de grand cru’s? Of step je de heuvels rondom Beaune op zodat je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving? Omdat de step geluidloos is, geniet je net als op de fiets van de rust. Maar je komt een stuk minder bezweet of vermoeid boven! Ook vanuit Nuits-Saint-George kun je een Segway tour maken door de wijngaarden.

De Segway tours zijn niet goedkoop maar wel een bijzondere ervaring. Voor meer informatie: MOBILBOARD Segway verhuur

Stadstour Dijon

Ook steden laten zich goed verkennen op de step. In Dijon is een groot deel van de binnenstad autovrij. Met een Segway glijd je moeiteloos door de oude binnenstad. Een gids leidt je in een uur langs de hoogtepunten van het historische centrum. Vanaf juli 2015 kun je ook ’s avonds op pad. In het donker lijkt het wel alsof je op een vliegend tapijt de stad verkent. De Segway tours in Dijon zijn te reserveren bij het Office de Tourisme.

Marion van Amelrooij
Passie voor Frankrijk en verliefd op de Bourgogne. Ik houd van de natuur, van geschiedenis en van slow food zonder opsmuk. Ik laat me graag verrassen door eigentijdse kunst en cultuur. Ik ben nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal. Verhalen over Frankrijk probeer ik te vangen en delen via verschillende blogs en artikelen. Ook een verhaal met me delen? Mail me.
spot_img

Meer Frankrijk