HomeBourgogne-Franche-ComtéWijn proeven in Beaune

Wijn proeven in Beaune

Wijncursus in een paar uur

Wie Beaune zegt, denkt meteen aan wijn. Door de hele stad vind je wijnwinkels, proeverijen en caves. Een leuke manier om kennis te maken met Bourgondische wijnen is een wijnintroductie bij Les caves de l’Abbaye. Hier kun je twee uur lang verschillende wijnen proeven of in een sessie van drie uur leren hoe je wijnen en spijsen combineert. De sfeer is informeel en gemoedelijk.

Wijnproeverij bij Loiseau

Voor de echte bon vivants is een lunch of diner bij Loiseau des Vignes, het restaurant van de befaamde Bernard Loiseau-keten een aanrader. Loiseau is in het buitenland mede bekend geworden omdat hij zich in 2007, kort voor het verschijnen van nieuwe Michelingids, van het leven beroofde uit angst om een ster te verliezen. Het wrange is dat het restaurant de drie sterren had behouden en ook tot de dag van vandaag is dat het geval. Het restaurant in Beaune heeft ‘slechts’ één Michelinster maar serveert naast een uitstekend menu ook 70 (!) wijnen per glas.

Marion van Amelrooij
Passie voor Frankrijk en verliefd op de Bourgogne. Ik houd van de natuur, van geschiedenis en van slow food zonder opsmuk. Ik laat me graag verrassen door eigentijdse kunst en cultuur. Ik ben nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal. Verhalen over Frankrijk probeer ik te vangen en delen via verschillende blogs en artikelen. Ook een verhaal met me delen? Mail me.
spot_img

Meer Frankrijk